Logo Logo

Visie Stadhouderspark

In het bijzondere Stadhouderspark komen circa 650 koop- en huurwoningen in verschillende typen en prijsklassen. Het totale gebied strekt zich uit over de terreinen van de voormalige Frederik Hendrikkazerne, de vroegere sportvelden van de Isabellakazerne en het gebied tussen deze beide kazernes.

Wonen in een openbaar bos

De locatie heeft een frisse en natuurlijke uitstraling. Samen met de bijzondere architectuur is Stadhouderspark uniek in zijn soort. Het wonen in een openbaar bos zorgt voor een nieuwe woonbeleving maar je voelt je ook te gast in het landschap. Alleen op plekken waar de natuur het toelaat worden huizen gebouwd.

Oude gebouwen herleven

Stadhouderspark heeft zijn grote cultuurhistorische waarde te danken aan het militaire verleden van het gebied. Bijzonder zijn de karakteristieke kazernegebouwen waar een belangrijk deel van behouden blijft voor toekomstige bewoners. Huurders betrekken de appartementen in deze gebouwen maar ook nieuwe appartementengebouwen worden gerealiseerd.

De markante poortgebouwen blijven en ook militaire gebouwen in de wijken Parkbos en Kazerne hebben een sociaal- maatschappelijke functie. Basisschool en gezondheidscentrum zijn met wat aanpassingen gevestigd in deze historische gebouwen.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?