Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Je woont hier letterlijk midden tussen de volgroeide bomen. Voor iedere woonwens is er aanbod.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

In een kwartiertje met de bus sta je in hartje Den Bosch of je gaat naar centrum van Vught. Buiten wonen, aan de rand van de stad!

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

In een kwartiertje met de bus sta je in hartje Den Bosch of je gaat naar centrum van Vught. Buiten wonen, aan de rand van de stad!

Waar kan ik informatie vinden over Vught?

Naast de informatie op onze website, raden we je aan om jezelf aan te melden voor de nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Like ook de Facebookpagina van Stadhouderspark en je mist niets meer!

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Vught?

In Stadhouderspark is Brede School Het Kwartier gevestigd. Deze nieuwe school heeft naast een openbare en rooms-katholieke basisschool ook een buitenschoolse opvang, een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Vught?

In de buurt van Stadhouderspark zijn volop mogelijkheden om te sporten. Van atletiek tot zwemmen. Cricket, hockey, tennis, voetbal en nog veel meer. In Vught kun je vrijwel alle sporten beoefenen. In Stadhouderspark zelf zit een tennis- en een atletiekvereniging, maar je kunt natuurlijk ook de fiets pakken en heerlijk de bossen in gaan.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Vught heeft een gezellig centrum met allerlei leuke winkels en gezellige straatjes. Ook in de horeca is er veel Brabantse levendigheid in de diverse cafés en goede restaurants. Het bourgondische 's-Hertogenbosch is om de hoek met haar sprookjesachtige grachtjes en intieme pleintjes. Verwen jezelf met een lunch in één van de sfeervolle horecagelegenheden of stap in het bruisende nachtleven van deze wereldstad.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Stadhouderspark is een nieuwbouwlocatie tussen Vught en Den Bosch, ieder deel van dit project heeft zijn eigen charme en sluit perfect op elkaar aan qua architectuur.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw -> 

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Nee er zijn geen starterswoningen gepland.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Nee er zijn geen sociale koopwoningen gepland.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Er zijn volop parkeermogelijkheden in Stadhouderspark, ook bij de woningen.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Ja, er zijn voldoende plekken gereserveerd om de auto te parkeren.

Is/blijft parkeren gratis?

Ja, parkeren blijft gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Er komen nieuwe wegen om de woningen te ontsluiten.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Stadhouderspark wordt een levendige wijk waar veel gezinnen met kleine kinderen gaan wonen, hier wordt uiteraard rekening mee gehouden.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Ja, er is een hondenuitlaatplaats in de buurt.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Voor iedere woonwens is er aanbod. Er zijn ruime vrije kavels, (half) vrijstaande woningen, patiowoningen, herenhuizen, nieuwbouwappartementen en penthouses. Alle ingrediënten voor een prachtige nieuwe woonwijk zijn aanwezig. Dat is pas wonen in groene weelde. Welkom in Stadhouderspark!

Wanneer start de verkoop van het project?

Dit verscheelt per deelproject. Houdt de digitale nieuwsbrieven in de gaten wanneer welk deelproject in verkoop gaat

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Ja, alle woningen hebben een tuin. De ligging en de oppervlakte verscheelt per deelplan

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Als we weten hoe de woningen er uit komen te zien laten we artist impressions maken. We laten deze ontwerpen zien op de website en facebook. Als deze beelden klaar zijn melden we dit via de digitale nieuwsbrieven.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

In de meeste gevallen is er al een vergunning voordat de woningen in verkoop gaan. Soms wordt de vergunning tijdens de voortgang van de verkoop verkregen

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

Dit is per deelproject verschillend. We verwachten meestal 3 maanden na het versturen van de goednieuwsbrief - deze brief wordt verstuurd als er wordt voldaan aan alle opschortende voorwaarden - te starten met de bouw. De oplevering ongeveer 6 maanden na de start bouw, maar dit is erg afhankelijk van de grootte van het deelplan, de vakantieperiodes en de weersomstandigheden.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Het bouwverkeer zal via de hoofdwegen naar de bouwlocatie gaan zodat er zo min mogelijk overlast is voor de omwonenden.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over de woningen

Wie verkoopt de woningen?

Een gerenommeerd NVM makelaarskantoor uit Vught

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Lelieveld Makelaardij uit Vught

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar?

Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat? Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Momenteel is Parkbos fase 3 en het appartementencomplex De Stadhouder in verkoop.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Als er een woning is opgeleverd die nog niet verkocht is, dan is dit mogelijk. Echter, dit komt niet vaak voor omdat de woningen meestal allemaal verkocht zijn als de woningen zijn gebouwd.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Wat is de volgorde van bouwen?

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen? Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Je kunt hiervoor t.z.t. contact opnemen met de aannemer om een afspraak te maken.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Ja, de grote wijzigingen hebben wij alvast voor je in kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Ja, de woning wordt standaard opgeleverd met een keuken.

Wie is de leverancier van de keuken?

Deze is bekend bij de start van de verkoop

Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja, er is een gasaansluiting aanwezig

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja, de woningen worden standaart opgeleverd met een badkamer

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Ja, de woning wordt standaard voorzien van sanitair en tegelwerk. Meer informatie vind je in de brochure, de koperkeuzelijst en de technische omschrijving.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Ja, de woning kun je ook kopen zonder keuken, tegelwerk en sanitair. Dit wordt verrekend met de VON prijs.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Als de plattegronden beschikbaar zijn, kunnen je deze downloaden en bekijken bij het woningaanbod op de website van Stadhouderspark

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

In Stadhouderspark wordt niet meer geluidsoverlast verwacht dan normaliter het geval is bij de bouw van woningen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Het woningborg garantiecertificaat wordt altijd afgegeven als je een woning koopt.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers.Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dus weet wat je bij de bank kunt lenen.

Ook als je geen eigen woning meer te verkopen hebt of wilt aankopen zonder dat je huidige woning verkocht is, werkt dit in je voordeel. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal (zonder voorbehoud) verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner een voordeel.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Liever niet bellen? Stel hier je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?